Teràpia de parella

Què fer quan la parella està en crisi?
Molts homes i dones es fan aquesta pregunta quan les diferències en el si de la relació es converteixen en un problema greu. Davant d’aquesta situació només dues opcions semblen possibles: separés o buscar ajuda professional.

Tots sabem les dificultats amb les que ens hem anat trobant en iniciar una relació i que hem anat superant a mesura que la parella es va acoblant. Altres problemes, però, sorgeixen i creixen a mesura que la parella avança en la seva vida en comú i s’enfronta a grans canvis com l’arribada dels fills, les demandes de l’economia familiar, la inestabilitat laboral d’un o dels dos, les relacions amb la família de l’altre, etc. Llavors la falta de comunicació, el ressentiment, la infidelitat, la gelosia, la manca de desig sexual, la rutina i l’avorriment poden fer efecte en la parella o matrimoni i posar en risc la seva continuïtat.

Els terapeutes de parella assessorem i proposem solucions als conflictes a través de l’estudi detallat de cada cas, utilitzant els recursos més adequats a cada parella perquè resolguin les seves diferències i, així, millorar i enfortir la relació. També podem ajudar, arribat el cas, al fet que el procés de separació sigui el menys traumàtic possible.

La teràpia de parella que proposo als meus clients té com a objectiu donar una oportunitat més a la relació, en una aposta clara perquè aquesta unió no es trenqui. Per a això, cal introduir petits canvis en la relació que millorin la convivència i que reforcin l’amor mutu. Jo crec que darrere d’un conflicte de parella sempre hi ha un problema sense resoldre i que val la pena intentar solucionar-ho. Cal no oblidar que l’amor és el pilar més important de la felicitat i que totes les parelles siguin hetero o homosexuals volen que la relació funcioni i sigui duradora.